tekan jangan tak tekan!

Sunday, April 17, 2011

Merapu di Hari Ahad

As Salam. 

Hari ni first day Mid Sem semester, so tadi macam biasalah, datang awal sejam pagi tadi. Huhu. rugi dah sejam tu. Then terus ke bilik operasi untuk ambil exam Q dan melintas jalan pulak ke tempat exam. Nak jadi cerita, masa melintas jalan tu, elok2 je lepas sebuah motor, tiba2 ada bunyi berdentum. Terus pusing belakang, tengok2 pakcik motor tadi dah ada bawah Myvi hitam. MasyaAllah! Nak pengsan. Terus ketar lutut. Dah la pakcik tu baru sesaat je lalu depan mata, dalam sekelip mata dah kena lenyek bawah kereta. SubhanAllah. Terdiam sekejap tepi jalan tu. Nak pergi jenguk tak terdaya, dah la tengah bawak kertas exam. Nasib baik ramai yang tolong. Tak tahu lah nasib pakcik tu. Sebab lepas kena tu dia terus tak sedar. Tak bergerak2. Yang Allah, kecut perut.T____T Semoga umur pakcik tu masih panjang.
________________________________________________________

Cerita pasal The Preparation pulak, so far Alhamdulillah. Kad kahwin dah selamat siap Khamis lepas. Tengah gigih lipat2 letak dalam sampul. Lipat siap2, nanti senang sampai masa nak edar tak lah kelam kabut baru lipat. Nak edar lambat lagi tapi tak apa lah, buat awal2. Cuma sedikit terkilan, doa dalam kad tersilap cetak. Letak nama orang lain..T____________T. Apakah?? Memang mendidih betul. Silap saya jugak tak collect sendiri. Suruh lelaki kesayangan pergi collect. Terus dia hantar ke rumah. Rupanya dia dah perasan benda tu masa sampai rumah, dia bagitahu mak. Boleh mak saya pesan kat dia jangan bagitahu saya. Mak tahu saya akan bertukar jadi incredible hulk kot. Mak kata masalah kecik je, tak payah lah baiki lagi. Hanginn sungguh. Lelaki kesayangan kata mujur lah bukan saya yang pergi ambil kad, kalau tak habis lah kedai tu kena bambu dengan saya..T_T. Nanti kawan2 yang terima kad saya tu, sila abaikan nama pengantin perempuan yang bernama Hamiza Nurul Wahidah tu kat bahagian doa. *sobs*

Jumaat lepas juga kami sekeluarga ke Besut untuk bincang pasal bekas2 makanan dan menu dengan Mak Long saya a.k.a tukang masak untuk majlis nanti. Kalau ikut menu, jangan berangan lah nak makan nasi minyak lauk gulai daging campur ayam masak merah segala tu. Nehi nehi nehi. Ayah dengan mak awal2 lagi tolak menu tradisi majlis kahwin ni. Sebabnya? Ayah kata masa tu nanti musim orang kahwin. Hari2 akan ada orang buat jamuan makan nasi minyak. So, tahap keMuakKan untuk nasi minyak adalah sangat tinggi. Mengikut pengalaman sendiri yang selalu tak lalu makan nasi minyak sebab banyak sangat hidangan nasi minyak musim2 orang kahwin, mak dan ayah saya decided nak buat nasi putih dan lauk2 kampung sahaja. Erkkk. Kalau ikut kos, macam lagi tinggi je kalau buat lauk2 kampung macam ni. Iyalah, mesti lauk banyak jenis. huhu. Redha saja lah wahai anak. Dengarlah cakap ibu bapa. Asal segalanya berjalan lancar, cukup lah. Lagipun, majlis yang bakal berlangsung ni sebenarnya adalah untuk menggembirakan hati ibu bapa. Jadi saya mahu mereka gembira dengan majlis ini. ehhh, emo pulak.

Barang2 untuk hantaran pulak banyakkkk lagi yang tak sempurna. Tak apa, InsyaAllah sempat. Rabu dan Khamis ni kena ke Kota Bharu untuk kursus bagi subjek yang diajar, so harap2 boleh lah mencelah meronggeng2 cari sikit lagi barang kat sana. Kalau sempatlah. Barang2 untuk lelaki kesayangan ada dah sikit2. Tadi dah beli kasut dengan set wallet+belt. Harap2 dapat lah siap awal lah. Banyak benda lagi kena fikir ni.

3 comments:

Hidayah said...

Waaa..sedapnya lauk pauk kampung. Mieyza, nama tu boleh baiki la. klu report balik kt kedai tu dia akan bg sticker untuk kita tampal kt tmpt yg salah tu.hehehe

izaFiza said...

wah..saat mengubah sgt menyeronokkan..tak sabr!!

mieyza said...

Dayah:

Malas lah nak gi kedai tu balik. aku biarkan saje..hehe.


Fizah:

blom buat apa2 pun gubahan ni..huhuhu

© The Colorfull of Mieyza's Life | Template By Blog Bingkisan Hati