tekan jangan tak tekan!

Monday, January 14, 2013

28 years old.

Assalam..

Alhamdulillah, finally angka 28 itu tiba jua. cheehhh, macam apa je kan. Jumaat lepas, 11 januari 2013, genap 28 umur saya. Angka yang cukup besar, sudah dipenghujung 20-an. Dulu2 masa muda remaja, setiap kali nak masuk 11 jan, mesti haku resah gelisah sorang2 sebab umur meningkat. Yes, psiko rupanya aku ni dulu. wakakaka! Sekarang, semua dilalui dengan tenang dan indah. Faktor usia barangkali. hahaha.

Alhamdulillah, seperti2 tahun2 sudah, setiap kali birthday mesti penuh wall fb dengan birthday wishes dari teman2 dan students. Thanks all! Yang penting, orang pertama yang wished adalah belahan jiwa, teman sebilik sekatil, darling hubby. hehe. Bangun pagi buka mata je terus wished. olololo, comelnya. wahahaha. Lepas tu, my mom yang pagi2 buta dah called ucap happy birthday kat anak sulung dia ni. Sweet je mak saya ni. Pagi jumaat tu dihabiskan dengan bergolek2 atas katil dengan si dobot Amani. First time sambut birthday dengan bawa gelaran MUMMY. Then petang tu makan2 steamboat kat restoren-tak-ingat-nama. hehehe. Suami tak join, sebab kerja. So, sambut dengan parent dan adik perempuan saja. Lagi 2 orang adik lelaki nun jauh diperantauan. Tak ada apa yang lebih indah selain bersama orang2 tersayang, tak kira lah apa keadaan pun. Kan?

Tahun ni dapat hadiah best dari suami, OVEN. hehehe. Sangat seronok! Thanks hubby! Lepas ni boleh baking kek banyak2. Banyak lahhh sangat. hehehehe. Selama ni, buat kek, mesti bantat. Keras sampai kalau baling ke dinding pun mesti retak simen tu. hahaha. InsyaAllah, lepan ni buat kek mesti jadi cantik, berkat oven pemberian suami. hewhewhew!

Semalam, sambut lagi birthday. Walla! Berhari2 kau celebrate ye. Iyo le, suami bekerja hari minggu, hari Ahad je off day. Makanya, hari ahad je lah kita celebrate birthday. Apa lah makna hari jadi tanpa kek. So beli kek kecil sebiji. Kek murah je, yang penting sedap sangat sangat. Tengah2 bulan ni, tak payah nak tergedik2 sangat nak secret recipe ke apa ke. huhuhu. Memandangkan birthday suami bulan lepas belum disambut, jadi kita sambut sekali. Kebetulan pula, si demok tu genap 3 bulan 12 Jan lalu, so tumpang lah sekali ye nak, sambut 3 months birthday. Baru 3 bulan dah nak sambut bagai. hahahaha. Yang tak bestnya, Amani tiba2 tak sihat. Genap usia 3 bulan, budak ni batuk dan selsema, pertama kali dalam hidup dia. T________________T. Kesian sungguh. 




Alhamdulillah, masih diberi kesempatan oleh Allah S.W.T untuk terus bernafas dimuka bumi ini. Masih diberi peluang merasa susah senang perit getir hidup di dunia. Masih dikurniakan rasa bahagia bergelar isteri, ibu dan anak. Semoga peningkatan usia ini diisi dengan perkara2 yang baik. Berbakti pada mak ayah, suami dan anak2. Amin..

2 comments:

tz said...

semoga panjang umo dan dimurahkan rezeki...

jom kita exchange link
http://saikik.blogspot.com

Mieza Jhaa K said...

Sama la kita...dh hampir ke penghujung 20an..selamat berkenalan..

© The Colorfull of Mieyza's Life | Template By Blog Bingkisan Hati