tekan jangan tak tekan!

Sunday, October 9, 2011

Bini-Bini ku Gangster

Assalam..



Dah tengok ke movie ni? Saya baru je tengok hari rabu lepas kat Johor, midnite lagi kau. Tengok ramai2 dengan students dan kawan2. Hebat tak. haha. Even penat teramat lepas pulang dari Singapore, tetap menggagahkan diri sebab semua pun nak join kan. Harus lah aku ikut. Dasar kaki jalan2. teehheee. Owhh, yang trip ke Singapore tu, nanti2 lah cerita.

Sebenarnya saya bukan kaki movies ke apa ke, nak2 kat Kuala Terengganu ni, mana ada cinema. Masa study kat Shah Alam pun tak penah jejak kaki sebab Shah Alam pun tak ada cinema. Kat Terengganu ni pun kalau teringin sangat sampai membawa ke dalam mimpi, kena drive lebih kurang 2 jam ke Mesra Mall, Kerteh untuk menonton wayang. Sanggup? Sanggup lah kalau dah teringin tahap kebaabooommm kan. Jadinya, seumur hidup ni, adalah 2,3 kali je jejak kaki tengok movies. Dan selalu rasa tak berbaloi bayar duit beli tiket, nak2 Malay Movies. Satu pasal tak sampai expectations, trailer je macam booom tapi cerita biasa2. Satu lagi tak sampai 2 minggu pun nanti adik balik dari KL, bagi external hard disk sambil berkata ' nah, ambik la copy, semua cerita2 baru download.' T_T

Tapi cerita Bini-Bini Ku Gangster ni bagi saya sangat lah menarik tertarik. Kalau nak cerita pasal sub plot ke, pasal kualiti kamera ke, apa ke, maaf lah, memang tak arif. Bagi saya, kalau cerita tu buat saya ketawa mengekek dan lepas tengok tu sambung lagi cerita dengan kawan2 babak2 yang best tadi, memang saya bagi thump up lah. Secara peribadi, saya suka kan cerita yang ringan komedi santai begini. Bukan cerita yang berat penuh dengan falsafah, atau aksi2 melompat sana sini, atau science fiction yang di luar logik. Tak minat lah nak tengok cerita yang berat2, sakit kepala. Hari tu pun menyesal gila masa dating dengan suami, tengok cerita Final Destination 5. Entah apa2 je, seriau nak mamps. T____T

Cerita ni menarik sebab lakonan Yana dengan Sam yang sangat lah comel dan adorable. Lepas tengok terus berangan2 nak manja2 gitu dengan suami. Muahahhaha. Memang sangat comel lah dua orang tu, sangat serasi dan menjadi. Lepas tu part yang gaduh2 tu pun sangat best lah, tak nampak kekok pulak time dia duk belasah gangster2 tu. Cuma Intan nampak lembek, tak sesuai kot jadi Gangster. hehe. Selama ni Yana asyik jadi tempelan je kan, sekali dapat watak utama terus haku jatuh cinta! Lepas ni ada lagi kot movie yang gandingkan Sam dan Yana ni, tapi macam cerita aksi je. Tapi takpe, tetap nak tengok sebab ada Yana. haha. Tapi ada juga lah part2 yang macam tak sesuai jek untuk tontonan budak2. Kita yang tengok ni pun rasa malu. Tssskk. Filem2 melayu kebanyakkan sekarang suka benar ye ada babak2 dot dot dot macam tu. Rosak pemikiran budak2 nanti. Apa-apa pun, ni lah antara filem yang akan saya tengok lebih dari sekali. hehehe.


" Suami Didahulukan, Pencapaian Diutamakan"

3 comments:

.:Mama Dhia:. said...

baru last week tgk cite ni..
best jugak..suke tgk Yana samsuddin fighting..mmg terer la die..

mieyza said...

kan...tough je tgk dia lawan. heehhe

YAYA AZURA said...

dah tengok citer nie..downlod je..
jauh sangat nk ke Mesra Mall..
best citer nie sbb yaya tak ngantuk pun tengok...^^

© The Colorfull of Mieyza's Life | Template By Blog Bingkisan Hati