tekan jangan tak tekan!

Thursday, April 4, 2013

Cik Amani Kita Dah Pandai Mengamuk!

Assalam.

Hari tu kan bukan main ye kau puji2 melambung anak. Paling baik lah, senang di-handle lah, susah nak menangis lah. Sekarang, rasakan anak tunjuk belang. Haha. Tak tahu lah apa ribut angin yang datang, last two weeks, darling Amani asyik melalak je kerjanya. Rasanya sebab beralih bulan kot. Genap je masuk 5 bulan hari tu, keluar semua perangai 'comel' dia tu. Sampai ada satu hari tu, babysitter called my mom bagitahu Amani menangis melalak tak tahu apa sebab. Menangis yang sungguh2 sampai teresak2 merah hidung. Suara tu dah lah ala2 Ziana Zain. Kesian sungguh. Ayah saya cakap biar lah, budak tu dah besar. Dah pandai luahkan perasaan melalui tangisan. Sekarang pun, kalau nak tidur memang cranky habis. Padahal mengantuk je pun. haha. Mujur lah dia ni jenis yang menangis tak melarat. Kalau dia menangis kuat2 pun, kita dukung angkat terus diam. Dah reti nak suruh orang entertained dia. Nasib baik duduk rumah mak sekarang, ramai lah yang nak melayan dia. Nanti duk rumah sendiri, pengsan lah mummy kalu adik buat perangai ni. huhu. 

Kadang2 sayu pulak tengok anak mummy ni. Cepatnya lah masa berlalu. Makin hari makin membesar. Sikit demi sikit dah mula tinggalkan alam baby. Lagi 2 minggu dah nak masuk 6 bulan. Mummy tak puas lagi nak main2, tengok2 dah besar dah. Dah lah masa bersama anak singkat, anak pulak membesar kat tangan orang. Sedih. Apa pun, Alhamdulillah anak sihat, membesar di depan mata. Walaupun dah pandai buat perangai, tetaplah comel di mata mummy. Sebab tu lah kalau dia menangis melalak pun, mummy ni sengih2 je tengok. dah puas tengok baru pujuk. hahaha. Tak senonoh betul mak ko dik. Ampun ya! Mummy sayang buah hati mummy sangat2!!


1 comment:

izaFiza said...

Ololo..sianye dik..bakpe nangis dik..nok tumbuh gigi ker?hee..

© The Colorfull of Mieyza's Life | Template By Blog Bingkisan Hati