tekan jangan tak tekan!

Sunday, September 2, 2012

Bila Idaman Hati Kini Dalam Genggaman!

Assalam...

Hari ni tersangat lah happy! Sebabnya, apa yang diidamkan selama ni akhirnya dapat juga dimiliki. Alhamdulillah. Dah lama sangat mengidam benda alah nan satu ni. Dari sebelum kahwin lagi. Tapi mengenangkan harganya yang tak berapa nak murah, pulak tu bukan reti sangat nak guna, ku pendam kan dulu. hehe. Dah kumpul2 duit, sibuk pulak nak menikah. So tunda lagi keinginan tu. Lepas kahwin, sibuk beli kereta pula. Hahaha. Banyak cekadak betul kan. Asyik tunda2, asyik duk menitik air liur tengok orang pakai. Last2 akhirnya beli juga. hehehe. Apa bendanya yang diinginkan sangat ni?? Ni haaa...


CANON 650d

Ini lah idaman hati sekian lama! Tengah2 sibuk buat persiapan nak sambut orang baru, tengah nak guna duit, alih2 terrrbeli juga benda ni. huhuhu. Sebabnya, camera cikai yang duk guna selama ni tiba2 lah pulak rosak masa raya hari tu. Terpaksa ambil gambar raya guna Hp je. Sudah lah Hp pun cikai jugak, yang dah nak monopouse pun. haha. Terus lah terkenangkan budak dalam perut ni. Kesian pulak tak ada gambar cantik2 time dia keluar tengok dunia nanti. Takkan nak snap gambar anak guna Hp cikai mak dia ni, sudah lah tak cantik, gambar pulak blur semacam. hehehe. Mak dia ni tak ada smartphone yang ada camera canggih2. So, lepas bincang2 dengan suami, akhirnya terrrbeli juga. hehehe. 

Mula2 teragak2 juga nak beli, mengenangkan banyak lagi barang baby yang belum settle. Banyak lagi duit nak guna kan. Tapi itu lah, benda yang lama terpendam, tak boleh nak tahan2 dah. Untuk tidak lari budget, saya pun pinjam duit adik sikit, sebahagian lagi darling husband yang bayarkan. Bulan2 janji bayar kat adik sikit2. Makanya, duit untuk barang baby selamat lah. hehehe. Minta tolong rakan ofis a.k.a Bob a.k.a suami kak Na untuk belikan sebab dia ni partime photographer. Tadi bayar duit, petang ni juga dapat. Mana tak terujanya. Masa mula2 dapat tadi macam tak percaya je ni ha..hahaha. Asal2 nya nak beli yang basic je, yang RM 1000++ tu. Tapi ramai pula yang cakap tak berbaloi, alang2 beli amik la yang bagus terus. Tu yang ambil model ni. Boleh feeling2 ala Yuna balik beraya di kampung gitu. kihkihkih. 

InsyaAllah, baby keluar nanti mummy snap gambar banyak2. Buat kenangan di hari tua kan. Padahal mak dia ni yang menggatal nak bergambar. huhuhuhu. Sayang juga terlambat beberapa hari beli, kalau tak boleh guna masa adik bertunang hari tu. Tak ada rezeki lah tu. InsyaAllah lepas dah tak busy2 kerja ni, mummy belajar guna sampai pandai,nanti boleh tangkap gambar baby cantik2. Persoalannya, sempatkah? kan terberanak dulu kan. Hahahaha!

p/s: Nampaknya, bapak baby terlebih excited pulak dari mak ni. Dari tadi duk belek tak habis2 lagi tu. hahaha. Sampai terlentang tertonggeng duk ambil gambar. Perasan macam pro gitu. kahkahkah!



4 comments:

mamaRIFQY said...

walalalalalaa...berPS sampai lebam la kamoo

shaYazz said...

miza...syok la!!bape riban ni??umi rania tringin nk de 1..huhuu

mieyza said...

kak Sha: RM 2800 shj..shj???kuikuikui..

anaztasias nora aira said...

beshnya !!!!!!!!!!!!!!!! nora pun nak juga hehe :)

© The Colorfull of Mieyza's Life | Template By Blog Bingkisan Hati