tekan jangan tak tekan!

Thursday, August 19, 2010

Iftar @ Secret Recipe

Salam Ramadhan. Alhamdulillah, Ramadhan sudah menginjak hari ke 9. Sudah lebih seminggu berlalu. Hanya ada lagi tiga minggu untuk merebut segala barakah bulan mulia ini. Semoga kita semua berjaya merebut segala peluang yang terbentang di depan mata.

Semalam berjoli sakan berbuka di Secret Recipe, atas gesaan dan paksaan Ziana yang mengidam to the max over the CHEESE CAKE. haha:D. Selepas beberapa hari menyuarakan betapa craving-nya beliau terhadap cake itu, makanya selepas meeting yang panjang bagai tak sudah, bertamulah kami di secret recipe. Sangat lah di tengah-tengah bulan berkunjung ke Secret Recipe, sungguh mengharukan. Tapi apa pun sangat enjoylah "masakan panas" di Secret Recipe.HAHA:D


Kak Yana dan Ziana, dengan muka yang no-word-can-described. Sudah separa mereng akibat menempuhi meeting yang cukup menyesakkan, ditambah dengan kelaparan tahap maximum..:D

See, terlentok disebalik makanan yang mengujakan ini, menanti waktu berbuka. Muka sedang menahan bauan enak dari makanan..ngehhh

Ini lah cheese cake yang di idamkan sangat. Tapi makan dah time full. Masing-masing menelan sampai juling mata. haha


My Super sedap beef Lasagna. Sangat sedap, cuma cam kurang sebab tak ada white sos pun. Apa pun kaya dengan daging cincang. best!

See, kak yana sibuk mau posing dengan fruit punch saya. ini pun best lah.




Sangat kelakar melihat reaksi masing-masing yang terliur overdose bila makanan sampai, especially Ziana yang excited bila Vietnamese Beef noodle nya sampai. Sampai menutup hidung, tak nak bagi bau yang semerbak itu menggoncang kalbu.muahahaha! Apa pun, kami makan sampai kenyang melampau. Sungguh tak patut. Bukankah patut berhenti sebelum kenyang, sunnah Nabi tu. Tapi ini lah yang berlaku bila nafsu makan menguasai segalanya.:D

Tapi ini bukan iftar pertama bersama kawan-kawan. Sebelum ini dah berbuka bersama, open air lagi, sama-sama dengan kak Dira, Ziana, Shah dan Mohd ehem ehem. Tengah-tengah padang di Taman Shah Bandar. Beli makanan kat Bazar, then terus berbuka kat situ. Sangat best. Ramai rupanya yang buka puasa kat tengah padang macam tu. Terkenang zaman belajar dulu, pernah juga berbuka open air macam tu kat Belakang Masjid Shah Alam.

Lepas ni banyak lagi siri berbuka puasa ni. Anjuran kolej lagi, office lagi, surau kat kampung lagi, Mentoring lagi, kawan-kawan sekolah lagi. See, banyak kan. Mampu ke nak penuhi ini. Haih, pasti boleh. Asal makan, pasti boleh. haha:D

Apa pun, dalam seronok-seronok makan ni, semoga pahala dan amal ibadat seiring dan sejalan lah dengan aktiviti makan-makan ini. Jangan lah penat puasa, pahala kurang, kenyang perut je yang dapat. Kan tak berbaloi tu. Renung-renungkan dan selamat beramal.hehe:D

3 comments:

izaFiza said...

nk bungkus masakan panas..ade tak??hahahahaha..

mieyza said...

hahahahah. sila tebalkan muka setebal 14 inci..muahahahahah

underthemoon said...

hahahah.. I know what u did last summer

© The Colorfull of Mieyza's Life | Template By Blog Bingkisan Hati