tekan jangan tak tekan!

Monday, November 22, 2010

Saya Yang Kuat lagi Gagah Perkasa

Saya masih kuat..Oooyeahh!Eceh, tiba2 bangga pulak. Musibah yang datang membuat saya jatuh terduduk. Namun tak sangka pulak begitu cepat saya bangun semula. Bangkit dengan satu kelegaan yang tak terucap. Kalau sebelum ini, datang je guruh ribut petir macam ni, pasti air mata berjujuran setiap masa, siap meleleh hingus duk layan lagu jiwang karat bagai. Sekarang, dengan segala kekacauan ini, hati saya tenang. Saya tak larut dalam kesedihan itu. Sumpah tenang. Sampai sendiri hairan, betul ke aku? Apasal rasa cool semacam.? Saya siap test, dengar lagu2 yang dulu pernah buat saya meleleh air hidung, tak rasa apa2. Rileks je, siap replay 5,6 kali lagu yang sama. Still juga saya tak rasa apa. Dari mana datangnya kekuatan ini? Ehh, ok ke saya ni. HAHA. Gila apa tak percaya diri sendiri. Boleh tu tak percaya tindak balas diri terhadap masalah bodoh tu. :D

Cuma sedikit terganggu dengan panggilan2 dan SMS orang itu yang konon2nya baru sedar salah sendiri, tolong bagi peluang perbaiki diri, tolong maafkan diri, i'm still loving u. Kepala Hotak LU!! haa, kan dah kena. Benci tau nak memujuk rayu ni. Dah jelas saya relakan kau dengan dia, apa kes nak gile2 talak ni. Ni lah manusia, kenapa lah nak lawan hukum alam. Kalau tak bagi, dia buat sembunyi2. Dah bagi kan tak nak buat pulak. Pelik betul. Buat apa lah nak seksa diri. Ke memang suka ber-kekasih gelap? Bukan kah lebih baik kau teruskan je dengan dia. Saya dah relakan, dah sedekah kan pun kau kat dia. Ye lah, dah nampak sangat terdesak je. Tapi tak nak pulak. Haiihhh. Manusia oowhh manusia. 

Sekarang dah sampai masa untuk tumpukan pada diri sendiri. Asyik terkorban dan lupa nak jaga hati sendiri selama ini, akhirnya tuhan dah bagi peluang penuhi segala kehendak diri yang asyik di-hold sebab nak utamakan harapan bodoh tu, sila lah grab the peluang itu. huhuhu. Nak buat apa ye? apa ye? Haha. Jakun sekejap saya, macam tiba2 nak manjakan diri dengan segala impian yang tertunda. Okeh, kita mulakan dengan membelanjakan diri dengan segala apa yang saya nak selama ini. Nak beli apa tuh? Kereta? Rumah? Kapal Terbang? Haha. Mengarut sudah engkau wahai mieyza. Rahsia lah, mana boleh nak heboh2, karang kena rampok baru padan muka. kahkahkah!

1 comment:

mrsgock said...

tahniah mizami..ikhlas dr kami tau,bkn main2.akhirnyaaa...moga kamu menemui 'sinar' baru.'sinar' yg lbey bergemerlapan.smpi ke jinjang pelamin.kapel kjap2 jadiklah kan.hehe..insyaALLAH

© The Colorfull of Mieyza's Life | Template By Blog Bingkisan Hati